9. maaliskuuta 2010

We have got new hobbie!!

Elikkäs meillä on uusi harrastus!!
Tadaa, se on koirahiihto! Oikeat varusteethan meillä on ollut jo pidempään mutta ei ole tullut aikaiseksi aloittaa tätä harrastusta.
No vielä ei olla periaattteessa kuin opetultu että suksen päitä EI syödä. JA näin se on sujunut:
1. Harjoituskerta.
Naksautin aina kun teki jotain muuta kuin jahtasi suksia. Vähitellen aloin lisätä aikaa ennen kuin naksautan. Mimmi juoksi tällä lenkillä irti. Matka oli noin 2km. Tiellä.
2. Harjoituskerta
Naksu jäi kotiin joten täytyi tyytyä  vain HYVÄ-sanaan ja nameihin. Alussa söi suksien päitä aika paljon, mutta loppumatkasta huomasin, että jos alkaa jahdata ja pysähdyn mimmi lopettaa ja jatkaa matkaa. No hyvin meni siitä huolimatta. Matka oli jälleen noin 2km, mutta tällä kertaa Mimmi olikin kiinni. Tiellä.
3.Harjoituskerta
Nyt jätinkin naksun kotiin tarkoituksella. Matka oli noin 500m. Tehtiin noin klo 21. Aluksi olikin heti alamäki. Sen menin mahdollisimman hitaasti. Mimmi meneekin aika nätisti jos ei mene liian nopeasti tai pidä ääntä. No tälä kertaa söi suksia hieman enemmän. Mutta takaisin tullessa liina oli kireällä ja mimmi veti minua mäkeä ylös, vauhti oli aika hidasta koska sukset lipsuivat niiiin paljon. Taisi olla koiralla kiire SYÖMÄÄN!! Oikealla ladulla.
4. Harjoituskerta
Jälleen oli aluksi edessä iso alamäki. Aluksi söi suksien kärkiä, mutta lopetti jälleen nopeasti, kun pysähdyin ja matka jatkui taas. Mäki mentiin tosi hitaasti alas. Jos kehun Mimmiä kun se kulkee nätisti edellä pyörähtää Mimmi nopeesti ympäri ja käy suksien "kimppuun". No mutta näin vain pari kertaa. Ei se meidän meno vielä mitään kovin nopeaa ole mutta eikohän se tästä. Olin tosi yllättynyt miten hyvin tämä hiihtoretki meni :-D
Matka noin 2,5km ladulla.
5.Harjoituskerta
Sama lenkki kuin 4. harjoituskerralla. No aikalailla samallalailla meni. Jahtasi suksia hieman enemmän, mutta myös kulki liina kireällä :-D Olin ehkä itse hieman väsynyt, ja koira tiesi sen. Koitin lisätä vauhtia, mutta se ei onnitunut, koska mimmi pyörähti suksien kimppuun. Matka 2,5km ladulla.

Mutta eikohän tämä suksien syöminen saada opetettua pois....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteistasi :)