27. huhtikuuta 2011

"Keltainen toukokuu mikset sä jo tuu?"

Paljon on tapahtunut tässä 3 viikon aikana. Viikolla 15 olin TETissä Hyvinkäällä OnnenKoirassa (uimala, hoitola, fysioterapia yms.) Ja täytyy kyllä todeta että oli huippu viikko. Ehkäpä syksyllä vielä uudestaan ;) Sain uittaa ulkoiluttaa, ruokkia ja toki siivota. Monta ihastuttavaa koiraa oli kyllä mm. bokseri, englanninbulldoggi ja rotikka. Kiitokseksi sain sitten pussillisen makupaloja niitä ollaan käytetty nyt. Hyvin ovat sopineet, vaikka niissä on peuraa. Ja mimmi tykkää niistä älyttömästi -> vire ihan super :)


Mimmi sai siis viettää viikon ilman treenailuja. Itselläni kului kaksi viikonloppua matkustamiseen. Toissa sunnuntaina ehdittiin vielä jälkimetsään. Lumet olivat sulaneet kamalasti etelässä olon aikana. Oli melko kova tuuli, joka aluksi vähän epäilytti meikäläistä. Jälki suht suora. Pientä kiemurtelua puita yms. väistellen. Pituutta oli n 40m.  Välille laitoin könttejä purkkiruokaa (peuraa).  Loppu päässä oli 90 asteen kulma namitettuna ja lopussa sitten isompi kasa. Melko heti ajettiin jälki. Alussa oli vähän pyörimistä. Sen jälkeen meni hyvin. Pari kertaa namin kohdalla oli vähän peruuttelua. Kulma meni hyvin. Loppujen lopuksi olin äärettömän tyytyväinen miten hyvin tuo menikään. Pelkäsin aluksi että tuuli sotki koko jutun, mutta eipä tuo sitten sitä tehnytkään :D

Toissa torstaina tein sitten vielä haastavamman jäljen. Ensin 50m suoraa, 90 asteen kulma, 20 metriä suoraa, 2 metriä ojan vartta ja yli, 5m suoraa, 90 asteen kulma, 20m suoraa, suoraan ojan yli ja loppupalkka pellolla. Kulmiin ja ojan ylityksiin kylvin ahkerammin namia ja aina sillon tällöin suorille. Nosti jäljen äärettömän hyvin. Ei aikonut ollenkaan lähteä takajäljelle :) Välillä pientä harhailua, mutta palaa nopeasti jäljelle. Eka kulma oli älyttömän hyvä. Ojan kohdalla meinasi mennä suoraan yli. Siinä sain jarrutella, sitten kun hoksasi jäljen menevän ojan vartta kaikki sujui taas älyttömän hyvin. Ja suorilta nätisti yli. Toinen kulmakin oli ihan nätti. Tällä suoralla taas pikkusen harhailuja joissain kohti. Ojan ylitys oli hieno ja nätisti meni loppupalkalle.  Kyllä se näköjään osaa. Haluaisin nyt että joku muu tekisi jäljen niin että en tiiä missä se menee. Näkisin pystynkö ihan täysin luottamaan siihen jo nyt...  Mahtavaa oli myös nähdä, että vaikka jälki oli noin haastava ja pitkä tuolla oli jäljen ajamisenkin jälkeen halu vielä jatkaa.  Toivoisin vain että työskentelisi nenä alempana. Voisi tehdä ihan suoraa pätkää mikä on ahkeraan namitettu. Alussa jäljellä tuolla on menossa aina kamala häsläys. Joten tulee hieman haparointia. Sitten kun lähtee rauhassa menemään niin oon älyttömän tyytyväinen sen työskentelyyn :) 

Huomasin jäljeltä kotiin kävellessä myös melko "hassun" jutun.  Jäljen jälkeen analysoin sitä älyttömän  tarkasti, mikä meni hyvin, mitä parannettaa, miksi, miten yms... Näin tarkasti en pohdi tokoa tai temppuja treenatessa. Ja se tulee vain jotenkin ihan automaattisesti. Kiva olisi kun tuollainen tulisi myös tokon parissa...



Tokon luoksetuloon olen vaihtanut vihjeen tänne-->tule. Alunperin opetin eteentulon tänne-vihjeellä, mutta kun käytän sitä lenkillä sellasena tule tänne lähemmäs.  Se ei sitten toimi tokoillessa sitten ihan toivotulla tavalla kun sekoittaa koiraa... Alkaa tuntua että nyt on luoksetulotkin sujunut paljon selkeemmin tule-vihjeen avulla :) 

Eteentulemista ja sivulle siirtymistä ollaan suht ahkerasti reenailtu. Nyt en auta ollenkaan kädellä, jos menee kieroon saa yrittää niin kauan että onnistuu. Koska se osaa, mutta yrittää vaan luistaa ja yrittää saadan sen palkan istahtamalla ihan hupsuihin paikkoihin...Jääviin liikkeisiin oon älyttömän tyytyväinen. Molemmat sujuvat ulkona kuin unelma :)

Kaukoja ollaan tehty matkaa vähitellen lisäten. Nyt matka on enintään puoltoista metriä. Käsimerkit olen saanut kutistettua kestäviksi käskyn aikaisiksi. <--ymmärrettävä lause??
On sujunut hyvin. Oikeastaan koskaan ei yritä hiilautua eteenpäin. Välillä yrittää jäädä istumisessa vajaaksi.

Pääsiäistä saatiin viettää ihanan aurinkoisessa säässä :D Mimmi pysyi aivan loistavasti pihassa eikä lähtenyt minnekkään vaikka näköpiirissä oli paljon kaikkea minkä perään on ennen rynnännyt... Mikä lie nyt tullut?  No hyvä juttuhan tuo vaan on :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteistasi :)