11. kesäkuuta 2012

Minä ja Miimi, tiedän sen, meillä on sielu yhteinen

Välillä tuntuu, että koira toimii pelkällä ajatuksen voimalla. Jotenkin oon aina ihaillu koirakoita, joilla suhde toimii  . Nyt tuntuu hassulta, että itselläni on tällainen tilanne. Välillä taas tuntuu, että ne korvat ovat jossain ihan muualla kuin koiran päässä. No voi olla, että on Mimmillä juoksut alkamassa. On nimittäin käytös ollut vähän sitä luokkaa. Harmi jos sattuu Juhannukseen, kun ollaan mökille menossa jonne olisi myös uros koira tulossa. Edelliset juoksut oli tammi-helmikuun vaihteessa. Yleensä välilä on ollut yli 6kk...

Tänään sitten kesätöideni ohessa tuli hieman treenailtua. Iltapäivästä otettiin esineruutua. Tamppasin noin 10mx30m kokoisen alueen ja laitoin takareunalle esineen. Mimmi sai seurata tätä hommaa. Palkaksi oli luvassa oikein kunnon pala makkaraa. Hyvin irtosi ja alkoi etsiä. Tovin etsittyään oli sitä mieltä, ettei sitä muka löydy. No koira odottamaan ja vähän helpotusta. Kävin piilottamassa esineen uudelleen. Mikä ei ole hyvä juttu jos koira siihen oppii. Mutta kun mitään ei kerta kaikkiaan tapahtunut. No sinne lähti jälleen reippaasti ja aika pian juoksikin takaisin esineen kanssa :) Tämä etsiminen tässä ruudussa kyllä tökkii melko nätisti....

Sitten hiukan temppuiltiin. Hula hula -renkaan ja käsistä tehdyn renkaan läpi hyppelyä. Ojennetun jalan oli hyppäämistä, peruutusta, pyörimistä ja kiven ympäri pyörimistä (etutassut kivellä). Kaikki meni ihan käsittämättömällä innolla. Hyvä Miimi!! Pyörimisiä tehtiin molempiin suuntiin ja kyllä huomasi tasamaalla pyörimisessä, että paljon enemmän oli tehty myötäpäivään. Toiseen suuntaan ei ollut läheskään niin "taipuisa".

Nyt illalla sitten pikkutreeninä hyppyä ja maahanmenoa. Koira sivulle, vihje hyppy ja Mimmi menee yli. Jää esteen taakse pakittaa muutaman metrin ja pysähtyy vihjeestä seiso. Toinen toisto niin, että esteen takana käskin istumaan. Vähän oli aluksi kysymysmerkkinä. Istahti kuitenkin. Palkkaus sinne. Kolmas toisto samalla lailla, mutta mukaan vielä paluu hyppy. Viimeinen toisto alo:n mukaan. Hyvin toimi, oppiipahan hieman kuuntelemaankin eikä mene asenteella; näin tää aina on mennyt.

Sitten vielä viitisen nopeeta maahan menoa. Ensin niin että raahasin maassa -> Mimmi seuraa kättä-> vihje alas-> Mimmi alas ja palkka. Näitä muutama ja lopuksi vapaata kävelyä josta tuli vihje maahan. Nopeasti kyllä kaikissa painautui maahan eikä nyt kovin huonolla tekniikalla. Hirrveen hienoa. Jospa se toimisi itse liikkessäkin ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteistasi :)