26. helmikuuta 2011

Ruttuturpa ulkoilee :)

Nyt sitten pakkasten lauhtuessa -3 asteeseen. Jeee!! Ollaan päästy ulkoilemaan. Voi että on mukavaa. Mimmillä ei ole enää ollenkaan kylmä :)  Eilen oli kiva pimeellä tehdä ns. hermolenkki (kun oli päivä ollut niin kiireinen) Siellä sitten tallusteltiin pitkin peltoja ja välillä lösähdin hangelle makaamaan ja katsomaan taivasta. Kului puoli minuuttia ja Mimmi hyppää täysillä päälle. Samalla alkaa kieli slurpsia naamassa. Sitten kun alkaa vielä siinä päällä tallustelemaan. Täytyi olla mukana myös pallo. Välillä "unohteli" sen jonnekin. Sitten kun sanon missäs sun pallo on. Mimmi säntää täysiä hakemaan ja palaa pallon kanssa. Nyt yrittää loppuun asti saada palloa itselleen, kun se on menossa taskuun. Usein palkkaankin siitä heittämällä pallon. Kivaa kun säilyy se vire vaikka pallo menee taskuun ;) Pomppii ja yrittää tonkia taskua :)

Viime viikolla tuli hieman uuttakin opeteltua vanhan lisäksi :)
Vihjettä sukan hakemiseen vahvistettiin muutamia harjoituskertoja. Päästiin vaiheeseen 2 eli että sanon vihjeen ihan juuri kun aikoo aloittaa sukan hakemisen.
Kaukoja tehtiin kosketuskepin kanssa. Mukavin tuloksin. Vire parani ja nyt olen jopa varma ettei se nyt kovin vajaaksi voi jäädä :)
Jälleen pidettiin yllä eteen, sivulle juttuja. Eteen tulee hienosti, mutta se sivulle tulo meni liian usein liian eteen...  Siinä sain sitten namin kanssa hieman jelppiä.
Kerran koitettiin saada tiiviyttä vasemmalle kääntymiseen imuttamalla. Kivasti lähti etenemään. Vielä vauhti hidas, mutta ehkäpä onnistuisi.


Ja uutena temppuna sitten peruuttaminen ryömien. Ensin kokeilin namikäsi rinnan alle, mutta siinä vaan lonkahti. Joten otettiin sitten kosketuskeppi käyttöön. Aluksi keppi oli sellainen jossa ei ole ollenkaan varsinaista palloa. Sekin käytössä lonkahti silloin tällöin, mutta myös peruutti viitisen senttiää kerrallaan :)
Vaihdoin sitten toiseen kosketuskeppiin, jossa on selkeä pallo päässä. Sitä aina rinnan alle työntämällä mimmi alkoi peruuttaa hienosti. Nyt matkaa ollaan jo hieman pidennelty. Kosketuskepistä pitäisi päästä äkkiä eroon, mutta kun vaikutti älyttömän hankalalta. Tavoitteena olisi että peruuttaisi käsimerkistä ja sullisesta vihjeestä.
Saa nähdä miten tuon keksin häivyttää...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteistasi :)