22. tammikuuta 2011

Vihdoin!

Eli nyt vihdoin kun on aikaa kerkeän kirjotella tänne "temppupäivityksiä". Koulutussuunnitelmien- ja päiväkirjan pito on sujunut ihmeen hyvin. Kovin kummoisia tietojahan siellä ei ole, mutta tiiänpähän että missä mennään, ja miten viimeksi onnistui =) En taida kirjoittaa ihan samalla lailla, koska teille se voisi olla aika tylsää luettavaa. Jos tätä blogia nyt joku edes lukee... Joten kirjoittelen lyhennetysti.
Eli meidän kohdalla kyse on tempusta jota ollaan jankattu tosi kauan. Välillä on ollut isoja taukoja ettei ollenkaan, mutta Ensimmäiset treenailut tän merkeissä on tapahtunut. Maaliskuussa 2009. Heh.. Pikkuisen jäänyt lojumaan jonnekkin.
Aluksi treenailtiin Niin että laitoin teipin Mimmin päähän jolloin ravisti. No sen kanssa ei päästy oikein eteenpäin. Ravisti kyllä hyvin, mutta vihjeen lisäämisestä ei tullut mitään.
Kokeiltiin sitten miten onnistuisi sellanen että kutitan pienesti korvasta. Pikku hiljaa nostin sormea ylöspäin etten enää kutittanutkaan. Ja yritin näin häivyttää toimintaa. Välillä onnistui hyvin, välillä sitten ei ollenkaan.
Ja sitten muutettiin taas taktiikkaa. Laitoin post-it lapun päähän jolloin ravisti hyvin.Se näytti toimineen huonosti.

Joten taas olen vaihtanut kutitukseen. Ja sitten löysinkin jälleen uuden tavan puhallan päätä kohti jolloin ravisti. Sekään ei toiminut kuin parin toiston verran joten se täytyi hylätä melko nopeasti. Sen jälkeen vuorossa oli shapping, muttei siinä tapahtunut mitään edistystä, koska ei ravistanut, eikä osoittanut pienintäkään yritystä siihen suuntaan. Joten puhalluksella jatkettiin, huonoin tuloksin....



Tämän vuoden alusta otettiin kunnon suunnitelmat käyttöön ja pidettiin kunnolla päiväkirjaa =)  Eli nyt alettiin treenata post-it lapun kanssa. Edettiin nyt nopeasti. Alkoi ravistaa kun lappu lähestyi. Sen jälkeen alettiin lisätä vihjettä. Kerralla pystyi tekemään ainoastaan 5 toistoa. Sitten vähennettiin lapun käyttöä joka toiseen kertaan. Ideana oli lapun häivytys pikkuhiljaa. Vihjettä en saanut toimivaksi kun lappu oli mukana, koska ainoastaan lappu toimi ärsykkeenä. Joten yritin saada Mimmin itse oivaltamaan ilman mitään apuja. Ja naksautin pienestäkin ravistuksen tapaisesta. Jos ei itse mitään tehnyt puhalsin pienesti. Koska sen ajattelin olevan se halpoin häivyttää. Sen jälkeen vuorottelin lapun ja puhalluksen kanssa. Sitten vähensin että kun lappu koskee ainoastaan joka toinen kerta se koskee mimmiin muuten vaan lähestyy.

Sitten alkoi näyttämään että paineistuu lapun käyttämisestä, joten oltiin sitten täysin sheippauksen armoilla. Pikku hiljaa alkoi edistystä tapahtua.Alussa naksauttelin äärettömän pienistä hiemankaan ravistukseen päin suuntaavista toiminnoista. Ja jossain vaiheessa ravisti sitten itse. Vihjeen lisäsimme ja eräänä "kauniina" päivänä saoin sitten ravista. Ja mitä mimmi teki? No ravisti. Sai sitten kyllä jackpotin. Ja minä hypin siinä ilosta vieressä.

Sitten oli pikkuista takapakkia. Ei kestänyt kuin kaksi toistoa kerrallaan että olisi itse ravistanut. Joten loput kolme toistoa sitten tehtiin niin että puhalsin. Aina välillä ravisti aivan mahtavasti, mutta sitten välillä hieman lössähti. PIkku hiljaa alkoi toimimaan hyvin vihjeestä.

Seuraava ongelma olikin sitten se että minä olen eri asennoissa. Alussa olin istunut. Sen kanssa tehtiin jonkun verran töitä. Nyt sujuu jo mainiosti seisaaltaan. En enää oikeastaan istu ollenkaan. Seuraavana tässä alkaa olla ongelmana eri tilanteet. Eli niiden kanssa nyt puuhastellaan.


Tässä tempussa hyvä esimerkki miten ei kannata toimia. Kokoajan muuttaa opetustapaa. Mutta toisaalta kun ei muila tavoin saanut oppimaan. Mutta voin sanoa että on varmasti ollut kaikista vaikein temppu opettaa tähän mennessä ;)  Mutta kyllä se sen oppi ja paremmaksi temppu vielä varmasti saadaan :)



Sitten toiseen temppuun jota treenailtiin vähän kun edellisessä tempussa oli vaikeimmat ajat käsillä. Huopaan kääriytyminen on siis kyseessä oleva temppu.
Osaliikkeet:
1.Mene huovalle.
2.Asetu makaamaan.
3. Tartu huovan reunalle ja pidä siitä iinni
4.Kellahda
5.Pysy huovan sisällä.

Kriteerisuunnitelma:
1-Huovalle seisomaan
2.Huovalle 2m päästä
3.Makuulle huovalle-
4.Makuulle n. 2metrin päästä
5.Tartu pyyhkeeseen.
6.Kellahda.
7.Huovan sisällä pysyminen
8.Ketjutus
9.Ärsykekontrolli


1.Vaiheessa tavoite oli että mene huovalle seisomaan parista metristä. Se onnistuikin 100%:sti.
2.Toisessa vaiheessa olin huovalla mimmin kanssa ja mimmin täytyi mennä maahan huovalle. Tämänkin onnistui 100%:sti.
3.Makuulle huovalle 2 metrin päästä. 100%:sti. Peruutti aina huovalle ja meni sitten maahan. HIeman  oli hupaisen näköistä :)
4. Tarttuu pyyhkeeseen ja vetää siitä. Tarjosi itse vetämistä jo 4. toistolla ja vetikin tosi kovasti.
5. Kieriminen. Se onnistui mutta en halua tuon kokoista koiraa laittaa kierimään, joten voisi koko tempun poistaa meidän temppulistastakin. Tätä kuitenkin tehtiin 10 toistoa. 5 viimeisellä mimmillä oli rätti suussa kun kieri.
6. Vaihdoin sitten kierimisen siihen että kellahtaa huovalle. En tiedä miten se lopullisessa tempussa onnistuu...Mutta
- Kellahdus sujuu
- Kellahdus sujuu pyyhe suussa
- Kellahsus peiton raunan kanssa vaatii treenaamista. Ja ennen kaikkea minun täytyy keksiä mistä kohti mimmi ottaa kiinni että huopa tulisi hyvin mimmin päälle.



Kun tuo ravista-temppu alkoi olla ns. hanskassa ajattelin että nyt sheippaan tylsää tempun eli että menee maahan ja laittaa pään tassujen päälle. No toisin kävi. Sukkalaatikkoni oli pikkuisen auki ja sieltä näkyi sukka mimmihän hoksasi sen ja tyytyväisenä toi suka minulla. Siitä sain sitten ideasn että opetan hakemaan sukkalaatikosta sukan.

Kuvaus: Vihjeerstä avaa sukkalaatikon, ottaa sukkaparin, tuo minulle ja sulkee laatikon.

Osattava entuudestaan:
Sukan suussa pitäminen, laatikon avaus & sulkeminen.

Osaliikkeet:
1.Mene laatikon luo
2.Avaa laatikko
3.Ota sukka
4.Tuo minulle
5.Sulje laatikko

Kriteerit:
1.Pitää sukkaa suussa
2.Tuo minulle
3.Nosta lattialta, tuo minulle
4.Hae laatikosta tuo minulle
5.Avaa laatikko, ota sukka ja tuo minulle
6.Sama kuin 5 + sulje laatikko
7.Ärsykekontrolliin


Koulutuspäiväkirja;
1. Sukan pitäminen oli jo muutenkin tuttua, joten sujui hyvin.
2. Eikä sukan tuomisessa minulle ollut mitään ongelmaa.
3. Tuttua tämäkin.
4.Alussa pidin sukkaa kädessä ja sukkaa laatikossa. Vähitellen irrotin otteen ja laitoin sukan syvemmälle laatikkoon. Pari kertaa tarjosi ensin pyyhkeeseen tarttumista.
5.Avaa laatikona ja ottaa sukan. Tässä tyydyin aluksi vaan siihen että avaa laatikon. Kiskoikin pyyhettä sitten oikein olan takaa joten vähän näytin mikä olisi idea. PIkku hilja alkoi tajuamaan että ensin laatikko auki ja sitten sukka.
6. Lopuksi vielä laatikon sulkeminen. Siitä tuli täysi katasrofi. Mimmi tyhjensi koko laatikon sukallisia minulle. Koitin saada sulkemaan laatikon pukkaa vihjellä, mutta eihän tuo tajunnut sitä, kun niin tohkeissaan tyhjensi laatikkoa. Kun laitoin post-it lapun laatikkoon alkoi sulkea hienosti. Ja sitten olikin kokoajan sulkemassa laatikkoa. Joten päätin että ensin laatikon avaaminen ja sukan tuominen ärsykekontrolliin ja vasta sen jälkeen se sulkeminen.





1 kommentti:

  1. Tehän olette oikein urakoineet, voi kun minäkin jaksaisin noin hienosti suunnitella! :/ :)

    VastaaPoista

Kiitos kommenteistasi :)