30. toukokuuta 2010

Leipurit

Aamulla käytiin lenkillä ja mitään sen kummenpaa ei tehtykkään, paitsi toki siivoiltiin :-)  Iltapäivästä tein sitten mimmille hauesta makupaloja. Hauet oli fileroitu, huuhtelin eka vedessä ja sit kiehautin kattilassa noin 10min. Sit tehosekottimeen kera 4 kananmunan, 2 perunan ja mimmin ruoan sisältämien aineiden tarkistelun jälkeen myös perunajauhoja, koska oli muuten niin vetelää. Isä sai sitten idean, laita ne muovipussiin ja tee nurkaan saksilla reikä ja pursota pellille pieniä makupaloja. Niinpä tein, ja viisi peltiähän siitä tuli. Yksi pelti oli uunissa noin 30min, jonka jälkeen laitoin jäähtymisen jälkeen rasiaan, kun kaikki pellit oli paistettu alkoi tuntua että on vielä vähän liiän pehmeetä kun hajoo käsiin, sitten kaikki maukupalat pellille ja kuivamaan uuniin 50 asteeseen noin tunniksi. Mimmi valvoi kokoajan tarkasti makupalojen tekoa ja toimi maistajana. Mentiin sitten kokeilemaan ulos; otettiin maahan menoa, käsiapu meni lähes maahan asti, seuraamista: oli väljyyttä joten otettiin imuttamalla. Huomasin myös että jos palkka on vasemmassa kädessä seuraamisessa (jos ei siiis imuta) hidastelee, palkka oikeessa kädessä tulee paljon reippaammin. Naapurin ulos päässeet lehmät aiheuttivat kuitenkin kummasteluja :-)

2 kommenttia:

  1. Aika urakka teillä on kyllä ollu... Paljoko saitte tehtyä niitä makupaloja?

    VastaaPoista
  2. Meidänkin pitäisi keksiä jotain uusia makupaloja :) Lehmiäkin olette päässeet katsoman.....me ollaan vain hevosia ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommenteistasi :)