25. toukokuuta 2010

Monenlaista...

Tänään sitten touhuiltiin monenlaista...
Takapihalle tein pienen rataharjoituksen.

Putkeen meno suuntaa yritin vaihdella, huonolla menestyksellä ja silloin tällöin myös takaisin tullessa aita. Piti kääntää aitaa vähän ns. vaakasuoraan että Mimmi meni sen. Aidan takana siis ruokakuppi jonne Mimmi sitten juoksi. Meni ihan kivasti, mutta pitää vielä saada samanlainen hauskuus kuin temppujen opettelussa ja tokossa nykyisin :)

Sitten vamalla vähän tokoiltiin. Ensin perusasentoa, aluksi oli vähän hidas, mutta sen jälkeen alkoi tehdä oikein säpäkästi. Sit koira sivulle muutama askel eteen ja uudestaan vihje sivu. Ja voi että miten nätisti tulikaan. Sitten otettiin muutaman askeleen pituisia seuraamispätkiä ja pysähtyminen. Kerras tuli liian eteen ja siitä ei sitten saanut palkkaa, muuten tosi kiva.

Turvotin kuppiin vielä illalla namia ja menin tekemään jäljen, mimmi odotti sillä välin puuhun sidottuna. Voi sitä iloa miten pomppi mun ympärillä kun mulla oli se ruokakuppi, pari perusasentoa ja seuraamista mahtavalla kontaktilla. Seuraamisessa oli väljyyttä, mutta kontakti tosiaan mahtava!!  Tein noin 5 metrin jäljen pellolle, ensin menen jalat aivan yhdessä ja teen ns. namiviivoja ja sitten alan laittaa nameja ns. askelien kohdalle vaikken vielä astukkaan askelia. JA stten lyhyitä askelia. Sit huomaan et: kappas tuli tosi mutkikas. En oikein ollut keskittynyt jäljen suoruuteen ja se kiemurteli aivan liikaa koiraan osaamistasoon nähden. Toin koiran jäljelle ja käsken maahan ensin rauhoittumaan. Siinä noin 1min. ja jäljelle. Kävi aivan liian kuumana ja jäikin aika paljon nameja jäljelle, ottaen huomioon miten hienosti viimeksi ajoi jäljen. Piti jarrutella että tulisi mahdollisimman paljon nameja syötyä. Lopussa nosti kuonon jäljeltä useampaan kertaan :-/
Mutta muuten meni kivasti. Tykkää ainakin puuhasta!!!!

Eli illalla kannattaa tehdä ruokakuppitreeniä tokossa, agissa ja tempuissa, muttei missään nimessä jäljesllä. Jäljen voi tehdä päivällä turvotetuilla nameilla. Tässä mulle onkin oikein supertehokas tapa palkata mm. tokossa ja agissa!!!!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteistasi :)