15. kesäkuuta 2010

Monenlaista puuhaa

Tänään ehdittiin ja kehdattiin tehdä sitten monenlaista.
Aamulla kun siinä heräiltiin. Ja syötiin molemmat, käytiin ruokkimassa kanit. Siinä sitten lähdettiin ulos kameran kanssa. Käveltiin siinä pitkin metsiä koirien kanssa, ja ihmeteltiin kuovien taistelua yms. Loppumatkasta alkoi kuuluu jyrinää, tuli hieman kiire kotiin ettei kastuttaisi. No kotiin onneksi päästiin ja KUIVINA (=  Kun olin itse syönyt, pidettiin hieman ruokalepoa.

Eilen olin turvottanut pieneen minigrip pussiin nameja, mutta kun en ehtinyt eilen käyttää (tokossa meillä ns. fiilispussi). Laitoin pakkaseen ja nostin tänään sulamaan. Takapihalle mentiin sitten tokoilemaan (lue sekoilemaan). Eka otettin perusasentoon tulemista. Kävi niin kuumana ettei oikein jaksanut keskittyä. Siinä vain oli Mimmi joka tahtoi saada tuon ihanan pussin käsiinsä eikuin suuhunsa ja syödä sen. No joitakin toistoja siinä tehtiin ja ruvettiin siinä sitten treenaamaan eteentulemista. Sujuikin paljon paremmin. Sitten vähän seuraamista, muttei imuttamalla. Pussi oli oik. kädessä, josta sitten parin askeleen jälkeen pursotin Mimmille sitä. Ihan kohtuu hyvin meni. Sitten ajattelin että kyllähän tästä helposti nopeen luoksetulon tekee. Eka oli aika hidas. Otettiin sitten toinen jo paremmalla vauhdilla (=  Sitten seuraamista vielä. Aluksi pidin pussia vas. kädessä, mutta seurauksenahan oli tosi hidasta seuraamista. Kun koiruus yritti kokoajan hamuilla itselleen namia pussista. Pussi sitten oikeaan käteen ja alkoi onnistua. Ja jokaisen seuraamisen jälkeen vaadin istumista sivulle ennen kuin ne namit siihen ilmestyi. Sitten vielä perusasentoon tulemista, melkosen vaihdellen. Aluksi oli vähän hankalaa kun kävi edelleenkin niin kuumana, mutta loppua kohti alkoi onnistua. (:

Olin jo aiemmin liottanut hakuilua varten pikku rasiaan nameja. Veli oli maalimiehenä. Mentiin melko harvaan mänty/kuusi metsään ja tallattiin noin 100m pituussuunnassa ja 50m leveyssuunnassa oleva alue. Lähetin Mimmi yhdeltä reunalta aina etsimään. Ekalla pistolla maalimies meni piiloon niin että Mimmi näki suunnilleen minne meni, mutta kauempana maan korkeus madaltui, joten ei nähnyt tarkasti minne oli mennyt.Oik. takareunassa. Vein kohti suoraan paikkaan jossa maalimies oli. Irrotin hihnan ja pidin kättä suuntaan  johon koiruus lähtisi. Odotin hetken että haju tuli Mimmin nokkaan. Liikuttaa silloin vain vähän sieraimia ja nostaa kuonoa hiukan ylemmäs. Sitten vihje etsi. Lähti hurjaa vauhtia maalimiehen luo, missä odotti MImmin ihana namipurkki. Söi sen aikaa että kävelin sinne. Kytkin koiran ja lähdettiin takaisin keskilinjalle. Sillä välin M (=maalimies) Meni piiloon kaatuneen männyn, josta on havunneulaset karisseet pois. Vas. reunassa aika lähellä takareunaa. Alle piiloon. Mimmi ei kovi tarkasti nähnyt minne M meni. Sai kyllä ns. vetää koiran perässään keskilinjalla... Siellä sitten samalla tavalla lähetin etsimään, ja löysi tosi nopeasti :D Voi että emäntä pomppi ilosta (=  Söi taas namia kunnes kytkin ja lähdin viemään keskilinjalle. M seurasi aika pitkään mukana. Mentiin sitten puskaan ettei Mimmi näkisi minne M meni piiloon. Oli piilossa puun juurella ja vain istui siinä. Alueen vas. reunassa aika takareunassa Vein Mimmin keskilinjalle. Oli kokoajan kroppa kohti aluetta jota emme olleet tallanneet, vaikka yritin kädellä näyttää minne päin pitäisi lähteä. Lähti sitten hurjaa vauhtia alueen ulkopuolelle. 5 metrin jälkeen kääntyi takaisin. Tuuli saattoi viedä M hajun alueen ulkopuolelle. No sitten kun Mimmi huomasi M vauhti entisestään kiihtyi. Ja namia söi taas kunnes kävin kykemässä ja käveltiin keskilinjalle. M jäi ensin ihan oik. etureunaan, mutta huikkasin sitten että menee kauemmas takareunalle. Muuten Mimmi oli nähnyt jo tarkasti keskilinjalta. M meni sitten ihan oik. nurkkaan savikasan taakse. Lähetin Mimmin taas tutulla tavalla. 5m etenimisen jälkeen jäi nuuskimaan maahan jotain. Mutta lähti tosi nopeasti taas jatkamaan matkaa maalimiehen luokse. Ja siellä sai sitte tyhjentää purkin loppuun. Ja voi että olin iloinen miten Hienosti Mimmi toimi. Pompin vieläkin ilosta :D  :D  Metsästä sitten tallusteltiin takaisin kotiin.

Mentiin leikkimökkiin ja selailtiin loput vanhoista koiramme lehdistä. Melkein jokalehdessä oli bokseri :)  Kun lehdet oli selailtu haettiin makuupussi ja levitettiin sängy ja käperryttiin samaan makuupussii nukkumaan :D

Illalla vielä sitten laitoin nameja turpoamaan jälkeä varten. Ja siinä odotellessa tokoiltiin. Ekaksi perusasentoon tulemista. Paljon paremmalla menestyksellä kuin aiemmin. Käsiapuja on vähennetty jo vain että sormilla ja ranteen liikkeellä ohjaan oikeaan paikkaan. Sitte kokeiltiin niin että Mimmi istui menin siihen viereen niin että varpaamme ovat vierekkäin. Ns. Minä olen kello 6 kohdalla ja Mimmi kello 9 kohdalla. Ja siitä sitten Mimmi vihjeestä (ei kyllä aina malttanut odottaa) tiivisti ja tuli sivulle. Aluksi oli hieman vino, mutta kun itse menin alikuasemissa hieman eteenpäin paikka oli tosi hyvä :) Ja sitten vain seisoi siinä edessä ja vihjeestä tuli sivulle. 2 kertaa lähti kaukana kulkevia ihmisiä haukkumaan. Mutta kun auto tuli naksauttelin katsekontaktista ja vasta luvan saatuaan lähti katsomaan kuka kotipihaan oli tullut (=  Ja sitten eteentulemista. Aluksihan yrittää vängätä sivulle, mutta pitää käsillä paljon muistutella. On tainnut jäädä ärsykekontrolli vähän huonolle treenailuille.... Itse aina otin muutaman askeleen taaksepäin ja Mimmi tiivisti. Tosi hienosti tuleekin, tiiviisti ja suoraan (= Sitten alkoikin sataa voi miten kivaa :(

Sidoin Mimmin odottamaan portaille, kun kävin tekemässä 2 jälkee. Eka oli  pellolla, joku oli leikaanut siitä ruohon pois jokunen päivä sitten. Oli ruoho ihanan lyhyttä. Kävelin vähän niin ku mallit, että toinen jalka astuu toisen eteen, mutta tuotti hieman hankaluuksia tasapainon kanssa, kun piti laittaa jokaiseen askeleeseen 2 namia.Alussa meni hyvin, mutta sitte hieman meni askeleet kauemmas toisistaan. Jäljen pituus oli noin 8m. Nameja oli vielä joten tein toisen jäljen. Pellon ns. kaljuun kohtaan. Pituus noin 5m. Ja samalla lailla yritin astua. Annoin jälkien vanheta noin 15min, että vauhti hieman jaljellä hidastuisi ja namit tulisi paremmin syötyä.

Sillä välin otettiin joitakin maahan menoja. Satoi ja maa oli märkä joten oli Mimmille aika haasteellinen tehtävä. Kuitenkin 1. jälkeen onnistui aika mukavasti. Ei ehkä ihan ollut pläsähtynyt maahan niinkuin yleensä, mutta laskeutui kyynärpäiden kautta maahaan. Yhdessä vaiheessa meni väkisi takapuoli edellä maahaan. Sieltä sitten ylös ilman palkkaa ja uusi yritys. Lopuksi sai nuolla namikupin tyhjäksi.

Sitten siitä lähdettiin jäljelle. 1. jälki alkoi todella tarkasti, yhtään namia ei jäänyt. Koko jäljellä jäi korkeintaan 5 namia. Voi että olin tyytyväinen, miten hienosti menikään. (= Ja tarkasti, eikä ollut kova vauhti. Liina oli kokoajan lyösällä. Mentiin sitten toiselle jäljelle. Ei välittänyt mistään. Vaikka naapuri kulki ohi ei kuulunut pihahdustakaan. Toinen jälki alkoi myös tosi mukavasti, keskivaihella jäi hieman enemmän askelia nuuskimatta, mutta loppua kohden parani. Ei välittänyt vaikka naapurin koira tuli siihen, jatkoi vain jäljestystä (= Hätistelin kuitenkin kauemmas. Mutta voi että meni mahtavasti !!!!

Olipas tapahtumarikas päivä ja sen huomaa kyllä jo aivan ylipitkästä tekstistä :-O

1 kommentti:

  1. No mutta teillähän onkin sitten sattunut ja tapahtunut ;) :D Kiva että Mimmi ei välittänyt jäljestäessään edes toisesta koirasta! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommenteistasi :)