30. kesäkuuta 2010

Onnistumisia :) ja takapakkia :(

Aamulla vain jälleen lähöiltiin, voi miten yllättävää. Ja keräiltiin kukkia ja tunnistettiin niitä. Sitten leikattiin kynnet. Muutenkin vastahakoiseen kynnenleikkuuseen tuli vielä sekin että leikkasin vähän liian pitkälle. Ja M ulvahti ja verta alkoi tulla. Nappasi sitten lattialta luun jonka olin laittanut odottamaan että saa sen sitten kun kynnet on leikattu. No hain sitten luun pois ja sen jälkeen kynsien leikkuu oliki melko hankalaa ja veren tuleminenkin loppui aika nopeesti. Aattelin että paneudutaan sitten tähän ongelmaan, canis lehdessä olikin kivasti jo hieman suunnitelmaa tästä :) Ei tarvitse ruveta hirveesti itse miettimään. Oli kuitenkin varsin sopiva meille, pientä muokkausta ehkä. Ja siinä ennen kynsien leikkuuta laitoin namin mimmin kuonon päälle ja annoin luvan ottaa, tällä kertaa  ei koppeja tullua :( 

Pihalla käytiin sitten tokoilemassa. ALuksi lohinameilla eteentulemista ja perusasentoa. Kestoa edessä istumiseen saatiin tosi paljon!! Jes!! Silloin tällöin käänsi pään pois. Perusasentoon tuli hyvin, mutta vähän  hitaasti... Mutta jospa se nopeutuu sitten ajan kanssa. Sitten vähän maahan ylös hissinä. Meni tosi kivasti. Lopussa nousin ylös ja meni siltikin hienosti. Yhdessä vaiheessa käteni tekemä liike oli vähän väärä niin liikkui eteenpäin, mutta muuten pysyi tosi hienosti liikuttamatta tassuja. Mimmin laitoin kiinni kävin hakemassa eri makupaloja ja kepitelin toisen koiran kanssa. Mimmi ei hirveesti sitä noteerannu. SItten toinen koira paussille ja mimmin kanssa tekemään tänne sivu toistoja. Meni jo paljon paremmin. Johtuneeko sitten nameista vai että joutui katselemaan kun tein jonkun muun kanssa joitain. Voi että olinkaan iloinen. Ei tainnut kertaakaan kääntää päätä edessä istuessa. Sivulle tulokin nopeutui hieman. Mimmi taas paussille. Hain nyt kuivattuja maksoja nameiksi. Ja kepiteltiin toisen koiran kanssa, osaa jo kivasti 2 keppiä :) Ja sitten mimmin kanssa. Ja Wau! Teki tosi hienosti. Yhdessä vaiheessa sai sivulle tulosta melko ison palasen kun en saanut pienemmäksi. Niin sen jälkeen sivulle tulo nopeutui ja oli paljon innokkaampi :D

Sisällä sitten harjoiteltiin ottamaan koppi namista joka on kuonon päällä. JA 1. tai 2. sai kopin.!!!  Kyllä heilauttaa päätä ihan eri tavalla kuin aluksi. Ja ei taida olla kaukana että niitä koppeja nappailisi tosi ahkeraan ;)  Ja eri huoneeseen mentiin treenailemaan etutassut esineen päällä pyörimistä.


30.6.2010


Alkoi:18.29 Päättyi:18.31

Paikka: viereinen huone

Tilanne ennen harjoitusta: Ärsykekontrollin toinen kohta, vihje hieman ennen kuin suorittaa tehtävän. Sitten vaan lisää varmuutta.

Kriteeri: Eri huoneessa onnistumisia

Harjoituskerrat: 1-1-1-1 1-1-1-1

Tilanne harj. jälkeen: Onnistui mahtavasti ja vielä vaikka oltiin eri huoneessa

Kommentit: Ihan tavallisilla nappuloilla :)

 
Pyörällä sitten lähdettiin parin sadan metsrin päähän talostamme tekemään jälki. Jätin mimmin odottamaan tielle istualtaan kun kävin tekemässä jäljen. Ja pysyi kokoajan. Noin 4m jälki sammaleiseen ja vähän varpuiseen maahan. Alkuun, loppuun ja väliin laitoin pienen namikasan. Mimmi kanssa tehtiin hieman seuraamista imuttamalla. EKa itse kävelin tosi hitaasti. JA sitten hieman kehumalla lähti mukaan kulkemaan reippaasti. ALuksi oli hankala saada syötettyä namia tasaisesti, loppua kohti onnistui paremmin ja sanoin aina seuraaa kun namia irtosi kädestä :) Lopussa niitä sitten tipahteli vähän maahan ja niitä Mimmi sitten syöksyi etsimään. Mimmillä oli aika kuuma ja tyhmänä en ollu tajunnu ottaa mukaan vettä. Aattelin että mitähän tästä tulee. Kun oli syönyt alusta namit alkoi jäljestää tarkasti joka askeleen (olin kulkenut melko pienillä askelilla). Alussa nosti kyllä kerran pään ylös kun nautiskeli jäljeltä löytyneitä nameja. Loppuun asti jäljesti tosi tarkasti. Ja välipalkkankin sieltä söi. Jes, jes, jes!!!

1 kommentti:

Kiitos kommenteistasi :)